Saturday, 21 April 2012

# WHAT TO DO

          
    wagnerrios:

“Young…



assalamualaikum..blogg lama aku tak update kau kenn ? aku tersangat sangat la busynya sejak aku masuk form 4..blog,kesian kau habes bersawang suma kan. haha naseb la kan, terima seadanya .
minngu lepas ustaz buat kalimatus sobah for bahasa arab. suma kena participate sebab mark neh ustaz tambah untuk PPT nanti. yelah, menolong untuk lulus la nanti at least takda la sesapa yang akan FAILED kan . oke, kami suma kena cabut undi taw and aku dapat no 16. so, sementara tunggu turn aku, sempat la jugak tengok kerenah kawan-kawan aku neh. serius,aku nak gelak tengok hampa semua. ada yang bila pi depan jadi nervous tak tentu arah, tak buleh cakap aa then gagap laa suma ada. dalam pukul 4 petang centu aa turn aku pulak . wallaweh, tetiba jadi gabra pulak . aku gagahkan juga pi bercakap kat depan even time tuh memang nervous gila-gila. pastu, nampak pulak muka kengkawan aku dok senyum-senyum . haih,nie yang lenah neh. aku tengok muka kengkawan aku centu kan, terus aku nak tergelak then terlupa apa yang aku hafal. untuk hilangkan perasaan tu, aku pusing aa tengok pintu and tingkap kelas then buat dunno jea kat dorang. hik hik berjaya jugak aku hafal sampai habes. THANK GOD .esok tue, ustaz continue lagi sebab ada lagi yang tak buat . then, yang terkejutnya, ustaz buat lagi untuk sesapa yang berjaya dapat mark elok aa kan . yang tak tahannya, aku pun kena jugakk. once again, aku cabut undi and this time aku kena no 2 out of 7. lepas tu, kalod aa dok memorize insya' ( karangan ). fyi, kali nie kmi kena cabut topic then pi ke depan kelas and present la apa yang dihafal. this time, memang kena buat on the spot. gila, aku macam nak nanges jea. aku kena tajuk pertanian and tajuk neh la yang aku paling lemah. oh god, why like this ? huaa, aku ke depan and cakap la apa yang aku ingat . dah nak hbes dah aku hafal, then terbehenti sekejap sebab aku lupa. adoii, please jangan lupa tapi aku lupa jugak . aku tengok muka budak kelas then aku dengar la jugak sikit-sikit apa yang dorang bagi taw . aku continue jea terus tapi still tertinggal 1 word. before rehat, ustaz bagi tahu pemenang and luckily aku dapat no 3, ALHAMDULILLAH . ustaz ada inform sesapa yang menang nanti dapat hadiah. yeyeh, gembira gila. tadi takut sangat kan . hopefully, aku dapat banyak la hadiah. fyi, untuk bahasa arab ada 3 pertandingan. kuiz , kalimatus sobah and perbualan . hopefully la, aku dapat menang semua pertandingan tue la. ney jugak untuk menaikkan markah bahasa arab untuk exam pertengahan tahun .doa-doakanlah yea !

wagnerrios:

“Never!


Jom Comment + Like Oke ?

No comments:

Post a Comment