Saturday, 31 December 2011

hello 2012 .!

 
                                               








assalamualaikum and good morning lovey dovey . it is sharp 01.04 in the morning now . what i am doing  now ? oh yeah , you know aku tengah menaip laa right now . heheh . oke , as you know 2011 had gone and 2012 had started just now . oh , this is my first post for 2012 . oke , this year aku sudah masuk form 4 . hew , sixteen already . omo , i can't believe that . so 2012 , please be good to me and aku really hope it will going smoothly . oh yeah . oke , before terlupa , HAPPY NEW YEAR everybody . good bye 2011 . thanks for all the memories left .

hmm , fyi aku tengok fireworks tadi . memang nampak clear dari rumah aku . you know why , sebab rumah aku atas bukit . heheh thats why la clear . aku dengan cousins aku suma kumpul na maen bunga api . riuh rendah kami punya bising . suma pakat dok baling mercun ja pastu pakcik makcik indon pun join skali . what the fun yeah . mercun roket tak roket suma ada . gilaa betull . btw , aku enjoy gila you know . sory eh aku da melalut da neh sebab terlebih gelak tadik . fyi, im always like that . oke , bye .


# lets do it


Jom Comment + Like Oke ?

Thursday, 22 December 2011

my result : I LOVE YOU !

assalamualaikum and veryy good evening  everyone .
oke , suda lama tak menekan keyboard so this is the right time la kan ?
everyone tahu kan yesterday result PMR keluar kan ? as usual, mesti berdegap-degup kan jantung tuu kan ? haa the same goes to me laa dearr . malam sebelum result tuu aku tak bulee tido sebab takod derr nak tengok result aku esok . entah oke ke tidak result aku nehh .
so keesokannya , aku pegi laa skola kan . ofkos la dear , kalau tak pegi skola mana bule amek result kan kan .
around 9.45 aku sampai skola pastu sempat lagi lepak + borak dengan kengkawan . tak ramai punn aku nampak kad skola . result keluar dlm pukul 10 kodd so aku pun tunggu la dengan kawan-kawan . walaupun 15 minutes jea kan , tunggu 1 minit nak berlaluu pun punya lambat gilaa .
duduk sana , duduk sini last-last pukul 10 already .
whoaa , my heart beats soo fast . gilaa . pastu aku da nampak daa cegu-cegu form 3 suma turun dewan . aigoo . ketaqq wehh . aku nampak laa ustazah aku pastu kan ustazah ada cakap something kat aku .

ustazah : anis kamu jawab cemana dalam PMR hari tuu ? ishhh .

aku : haa , kenapa ustazah ?

ustazah tak jawab pun . aku pun nervous laa kan . dalam otak memang dah imagine daa aku dapat teruk . the time finally comes . ustazah nampak aku , ustazah panggil . aku memang takod nak pegi tapi aku pegi jugakk . time aku depan ustazah , ustazah tanya aku target berapa . aku jawab laa 7 and above . pastu ustazah pun tunjuk laa result aku . ohmo , aku tak percaya . straight a . yeah . terloncat-loncat aku depan ustazah . im so so soo happy . seriously , no words can describe it .
aku stay lagi kat dewan nak tengok result kawan-kawan kan . ada yang happy , and ada yang menangis . aku sedih laa tengok situation cam neh . tak tertahan . kawan-kawan aku pun result oke jugakk . im proud of them .what a good day . haha . oke, thats all . enjoy reading .


#imsoproudofmyself.thankALLAH

Jom Comment + Like Oke ?

Wednesday, 14 December 2011

finally I got it :)


annyonghaseyo sunshine..
long time no see eh..lately, aku malass sesangat nak bukak laptop untuk menaip..
stay dekadd rumah, bukannya aku buat apa punn, 24 jam aku tengok tv..
hehe. korea semestinya.
oke, aku nak kongsi my happiness sekarang neh dengan korang suma . *buadd syok jea lebeh
now, aku amat tergila-gilakan majalah EPOP.
first time aku tengok aku dah rasa tak sabaq eh nak baca apa kat dalam dia.
puas aku cari before this tapi tak jumpa-jumpa.
last-last aku decide nak tanya kawan aku laa..oke, dia bagi tahu kat mana dia belii but aku tak buleh pii pon kadd situ. *sedeh gila bangang time neh
aku asyik ingat jea kat magazine neh . asyik-asyik dok sebut jea . aku punn tataw knapa .
dalam pkul 4 ptg cam tu la, abah balek ajak kami suma pegi tanjung nak beli barang sket..
dalam keta, aku dok usha-usha laa kedai buku yang aku nampak . memang laa banyak tapi tak sure laa ada ka takda.
then,kami stop laa sbb da sampai. aku teringat laa kedai buku yang aku nampak tadi. aku pun ajak la adek aku pi usha kat kedai tu kenn .

                                aku : abang, jum kita pegi tengok kedai buku kat sana tuu

mat : jaoh laa kak . tak larat nak jalan nanti .

aku : alah dekat jea punn . orang kata kalau nanak something kena usaha .

mat : hala . jomla kita pi.

yay ! maw jugak budak neh pi . lepas tu tetiba ja adek aku lagi sorang neh nak mengikodd jugak . nak buad cemana kan bawak ja la .
on the way nak pegi kedai tu asyik dok pikir jea ada ka takda *hope sesangat ada
ha la penat aku jalan jaoh-jaoh tapi takda pulak..
oke, sampai jea kat kedai tuu aku pun tanya laa org yg jual tuh buku tu ada ka takda kan .
hehe, pak cik tu tnjuk la kat akuu .
hihi, gembira tak terkata . lepastu tetiba jaa adek aku amek komik kat situ and what i hate is aku yang kena bayar . shhhhht >_<
pandai pandai jea eh amek komik tuu tak pasal pasal aku yang kena bayar .
oke, aku biarkan jea kemarahan aku neh sebab buku yang aku cari-cari ada depan mata .



banyak gilaa benda yang best kat dalam buku neh.
pastu, ada la poster wonder girls + FT Island .
aku pulang dengan gembira .
oke, thats all .
annyeong . hi-ju mu se yo..



#totallyhappydear


Jom Comment + Like Oke ?