Friday, 29 June 2012

-> TERUJA , OVERWHELMING



Assalamualaikum . Peace yo ( ! ) . Bhaha , kita peace peace dulu tenangkan hati . Ha sudah , melalut jauh dah nie . Actually aku ada story neh nak share . Aku rasa best tapi maybe tak untuk semua orang . Isk , aku cakap apa nie ? Semalam , I pergi SMKA Al-Mashoor ( L ) you alls . Muehehe , tujuannya untuk menengok kawan-kawan and senior aku masuk competition . Aku ke sekolah lebih awal daari biasa , ye la dah janji nak gerak ke sana dalam pukul 7. Tapi hampeh jea bas bukannya sampai lagi . Penat-penat jea aku pulas minyak moto aku banyak-banyak bagi cepat sampai sekolah sudahla angin sejuk segala , mak aih sabo jea lha . Sampai sana dalam pukul 8 lebih jugak laa for sure . Time sampai sana teruja la jugak tapi hari hujan derr , sob sob x__X luckily tak lebat sangat . Lepas tuu daftarkan diri then pergi laa jalan-jalan pusing sekolah tuu . Honestly , terpegun jugak aku tengok surrounding kat sana , macam best aje . Teringin laa sekolah kat sana tapi aku perempuan tak boleh laa . Anis , sabar oke ? Lepas tuu , aku dengan Alia ke surau nak tengok pertandingan hiwar ( perbualan ) . Actually , kami malas da nak jalan tu yang tengok jea pertandingan hiwar tu sebab surau la kawasan terdekat dengan kami . Tengok budak skola laen buat , perghh kecut beb , seram sejuk dibuatnya walaupun bukan aku yang bertanding . Saja , terover takut pulak . Habes tuu , kami pusing-pusing lagi kawasan sekolah untuk keberapa kalinya entah , aku tak tahu .Rehat-rehat kejap , makanthen solat zohor . Lepas tuu , kani ke dewan sebab ada majlis penutup and dengar result competition . Alhamdulillah , sekolah aku menang banyak laa jugak .  Kawan-kawan , you all did great ! Bangga aku dengan hampa semua . And part yang paling mendebarkan tiba .Time neh keputusan untuk sekolah KAA terbaik Penang akan diumumkan  . Aku dan kawan-kawan kecut perut . Dund , dung , dung rasanya and the time . SMK PERMATANG PASIR . Perhh bangga gila siot sekolah aku menang kali kedua for two years . Bhaha , bagai nak luruh jantung aku dengar . Memang la aku tak sumbang banyak pun kat schooll aku tu , tapi rasa bangga tu tetap ada . Habes tu jea , kami semua terus blah nak balek . Muahaha . Nasib baik laa pak cik bas tu datang awal kalau tak , haih nak meradang laa . Sampai sekolah dalam 5 lebih and aku without wasting my time , terus balik rumah nak inform my mummy good news itu . Next year , aku harap kami menang lagi and gelaran tuh still milik kami . So , aku sebagai student will do my best in order to achieve that dream . Sorry , gedik aje melebih . Sekian , bye bye .



Jom Comment + Like Oke ?

Thursday, 7 June 2012

QUEEN IN HYUN'S MAN





Assalamualaikum . Peacee yoo ( ! ) . Oke , usha tittle kat atas tue , actually , neh pasal kdrama laa derr. Drama neh best giler superb laa so untuk you alls yang tergila-gilakan kdrama tengok laa cita neh . Aku jamin hundred percent puas hati . Fyi , first week cuti skola aku menghabiskan my precious time begitu sahaja dengan menonton drama ini . Yeyeh , aku tengok 11 episode back to back maybe dalam sehari setengah gitu , Kyaa . Tu pun sebab dekat korea pun baru episode 14 - 13 kodd so takdela subtitlenya kan jadi tak nengok laa teman nii . Chemistry lead actors dia superb laa , terbaek . Ramai yang kata QIHM nii sama dengan Rooftop Prince but actually tak sama pun . Yang samanya just time-travelling tu jea from Joseon era to modern era ( 2012 ) . Tapi seriously , dua dua drama neh memang DAEBAK ! Malam neh last episode untuk QIHM so aku pun mengikuti summary cerita nii secara online . Gembira gilaa sebab episode last saja ada blogger yang nak buat recap secara online kalau tak tunggu esokla jawabnya . Cerita nie memang wonderful gila ada sweetnya yang melt the heart of the viewers for sure termasuk aku , keke . Cerita best sangat sangat sampai aku tak tahu nak describe cemana , Im just falling for it .Seriously, aku memang addicted gilaa dengan cita nii . Oh , aku sedih betul laa malam neh last episode no more QIHM , Aigoo , sob sob x__x .Oh show , you melt my heart , you break my heart , I love U .

sedikit information about the lead actors
Ji Hyun Woo
Yoo In Na



                           
* tengok poster pun rasa macam sweet jea kan kan ? Why it feels so good ?
Jom Comment + Like Oke ?