Thursday, 17 November 2011

yayy MALAYSIA menang !!

assalamualaikum and hello mello..
first of all, cangratulation kepada skuad bola sepak negara yang berjaya menewaskan Indonesia just noww..
fyi, lepas habes ja perlawanan tuu,,aku teruss gatai tangan nak update + ucap tahniah kepada skuad bola sepak..
yaa, dari first minute aku tengokk dorang lawan, memang berdebar dan berdegup kencang sampai nak terkeluar jantung neh..* wah hiperbola
but, penantian aku tak sia-sia eh sebab Malaysia menang jugak at last..
Malaysia chaiyok-chaiyok.. fighting !!
to all malaysian squad, do the best and make us proud !
MALAYSIA BOLEH ! ^^


#IMPROUDTOBEMALAYSIAN

Jom Comment + Like Oke ?

Monday, 14 November 2011

MAMA 2011

assalamualaikum sunshine..
kali ney aku nak story morry about Mnet Asian Music Awards ataupun lebih dikenali sebagai MAMA 2011.
so, to all k-pop fans, undilah korang punya favourite group so that dorang bulee menang awards nehh..
aku punn vote jugak oke..tp korang suma hanya bulee vote once a day..online voting neh da start 1st November lepas, so, cepat cepatlaa vote sebelum tarikh untuk vote tamat oke.


so kepada sesapa yg nak vote, sila tekan link ni faham ?

DETAILS :
Date : 29th November 2011 ( Tuesday )
Venue : Singapore Indoor Stadium
Time : 7pm ( GMT + 9 )

Jom Comment + Like Oke ?

Friday, 11 November 2011

SPM > good luck !

assalamualaikum and big hello .
how are you ? sehat kan ? oke, good.
pejam celik pejam celik kejap jaa kan student fm 5 na amek SPM .
tadi pegi skola kena gotong-royong, punya la lari dari cekgu pusing sana pusing sini last-last kantoi jugakk.. naseb naseb.
luckily, aku kena angkat kerusi jaa.tengok dekat dewan tuu, meja student fm 5 suma da susun elokk daa..
tetiba, aku jadi ketaq padahal bukannya aku nak SPM punn. time PMR duluu punn takda la aku rasa cam nii.

haa daa alang-alang post ney abaout SPM ,
to my dearest cousins,
dkza wish ABG LUQMAN + KAK IKA + KAK TASYA buat yang terbaikk laa.


abg luqman : - cousin terhebadd .
buat lek lok ea.. jangan kalott dengan SNSD jaa..scandal + gossip gossip tue letak tepi dulu..


kak ika :- gila-gila
buat elok elok taw . jangan dokk kalodd gelak + ejek orang jaa .

# to SPM candidates , ALL THE BEST .
FIGHTING !

Jom Comment + Like Oke ?

Monday, 7 November 2011

we had fun !

assalamualaikum and hello everybody .
minggu ney minngu paling best laa after PMR .
Isnin , budak-budak form 3 pegi trip to Penang . Aq punn join laa sebab dok rumah jaa boring la kann.
Kali ni kami suma melawat muzium kat USM . memang bestt superb laah . pastu, ada sorang kak nie , dy cita pasai astronomi . dengar memang excitedd gilaa bangang . then, kami punn pegi bukit benderaa .bestt ouu kami naek train baruu . haha . dekat atas bukit bendera kan, udara dy nyamann jaa . oke, for the first time aq solat kat masjid bukit bendera . walaupun ada problem skit , tapi alhamdulillah kami suma dapat jugam solat Zohor kat situ . pastu, kami pun jalan-jalan laa kat situ . bestt ouu dapat cakap dengan tourist especially orang Arab . perhh . time tuu rasa ketaq + gelabah suma ada . view dekat sana memeng cantikkk oke .


pastu kami pegi padang kota lama . memang bestt sebab dapat lepak-lepak dengan kawan-kawan sambil tengok laut . memang tenangg laah . angin pun banyak sejuk jaa .tapi kami tak bule stay situ lama sebab hujan turunn .



Khamis , aq + timah + fuad pegi Jusco sebab kami ada masuk gamee organised by Petronas . Teacher Ruzana yang bawak kamii pi sana . first-first memangg rasaa takodd gila plus tengok budak-budak laen macam cekang jaa . kami pun cuakk la kan . game dy best jugak la . kami kena buat dinosaur guna kertas , lidi , straw , klip paper . kami buat buatt la ekot suka kamii . hasilnyaa agak buruk . memalukan :( . lepastuu ada game yg memerlukan kami untuk guna dinosaur tuu  . luckily , timah dapat point for our group :) . then , ada game buat jet kertas . kalau jet tuu pegi jauh dapat laa point . and apa yg menggembirakan , aq dapat point jugakk ! after that , sesi penyampaian hadiah . kami memang tak mengharapkan apa-apa sebab kami buat hampehh jaa .but ,  kami tekejut jugak laa kami dpt no 4 from 40 schooll . oke jugak la kann dari tak dapat apa . kami dapat hadiah tools for CSI punya . wow, bestnya ! haha . thats all . : )





Jom Comment + Like Oke ?